Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем 146-1,6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем 146-1,6 боксер

Колата гърми в колекторите!Смених коляновия вал и лагерите,зацепена е по белези,компресия 9 атмосфери и вече се чудя за какво да се хвана!Ако някой има идей ще съм благодарен да сподели!

сигурен ли си че сте намерили точния белег понеже на маховика са 3. трябва ти тоя който е обърнато Т , другите са І и ІІ.
    точка

Comment

на точния белег е брат,неми е първия боксер дето правя,белега е Т и на 90 градуса от ГМТ има още 1 дето е точка на него се стягат обтегача на ремъка.Утре ще пробвам да сменя холовия датчик на коляновия вал,да видя дали нещо несъм го прецакал като съм поставял мотора,ако не е той незнам вече къде да ровя!

Comment

Първоначално публикувано от sdsuzuki Покажи съобщение
        на точния белег е брат,неми е първия боксер дето правя,белега е Т и на 90 градуса от ГМТ има още 1 дето е точка на него се стягат обтегача на ремъка.Утре ще пробвам да сменя холовия датчик на коляновия вал,да видя дали нещо несъм го прецакал като съм поставял мотора,ако не е той незнам вече къде да ровя!
        Пробвай да си откачиш температурния датчик и я покарай да видиш пак ли ще гърми!
        Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:14.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

1. неса кабелите,трудно могат дасе объркат,без температурен датчик същия е ефект.При пробите да паля на газ треска още повече рачлупи филтърната кутия на парчета.

Comment

видя ли разпределителните валове как са и повдигачите,пробваи и с друга бобина
              SPRINTAUTO service
              0893277773

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:15.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

ми що не каза че имаш газ. я виж да няма теч на газ и да ти меси горивата.
                  точка

Comment

на газ ми гръмна веднъж и спрях да я включвам,гърми и на бензин.благодаря на колегата за идеята с повдигачите,съмнявам се че има някой блокирал и май ще отварям главата!холови датчик го смених понеже имах др. за проба!Белезите иначе са точни !за бобина едва ли,колата я вкарах на ход и работеше нормално,като изключа звука от зверски преклопалата биела,в картера имаше 3-4 напълно смлени лагера,много стружка много нещо.като отворих мотора всичко съм почистил и продухал маслената магистрала включително и новия вал,но ако е имало нещо по пътя към повдигачите и е заседнало нещо,та да преодърви некой или да блокира празен.ще отворя да погледна и ще ви драсна да кажа какво е станало,поне да знае ако още някой се сблъска с този казус!
                    Last edited by sdsuzuki; d.m.y г., 21:56.

Comment

бе ти хубаво не я караш на газ, ама ако газовия клапан изпуска, меси горивата и гърми.
                      точка

Comment

няма как да меша брат,сложил съм др. филтърна кутия и плочката за газта е върху колекторите,проверих го и това като вариант.идната седмица ще извадя мотора отново да го отворя,и ще драсна ако открия проблема някъде,имам още един мотор за донор и от двата дано сбера един грамотоен!

Comment

Working...
                        X